Kokeilin tuossa päivänä eräänä väsätä lehtitaikinasta ja tonnikalasta pientä suolaista, ja koska herkut onnistuivat yli odotusten, laitan hyvän eli reseptin kiertämään.
Tonnikalapestofetakierteet
Pohja:
- Paketti valmista lehtitaikinaa (esim. Sunnuntain isot lehtitaikinalevyt, riitävät kahteen satsiin)
- n. 150 g pippurituorejuustoa (muukin maku varmasti passaa)
- n. 1/3 prk vihreää pestoa (esim. Pirkka)
- 1/2 sipuli
- n. 1 dl fetajuustoa murusteltuna
- n. 1 dl juustoraastetta
- 1 kananmuna voiteluun
Kääri levy rullalle kuin kääretorttu. Leikkaa rullasta parin sentin levyisiä paloja. Käännä palan häntä aina sen alle ja litistä palaa hieman kädellä. Voitele kananmunalla ja ripottele vielä halutessasi päälle juustoraastetta.
Paista kierteet +225 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes pinta saa väriä. Yhdestä rullasta tulee kierteiden paksuudesta riippuen noin 10 kierrettä.
Tältä ne sitten suunnilleen näyttävät |
Ja sitten eikun ääntä kohti!
Peace man,
Helmi
PS. Päätin lopettaa painostani valittamisen, kun kävin tällä viikolla uimahallissa ja kuuntelin vierestä, kun kaksi noin 10-vuotiasta hoikkaakin hoikempaa tyttöä oli huolissaan siitä, että heidän painonsa on noussut. Mistähän tämä puhe on opittu, jollei aikuisilta?
PPS. Lopetan painostani valittamisen ainakin silloin, kun lähellä on alle 18-vuotiaita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti