tiistai 15. tammikuuta 2013

Tammikuu on ruokailijan parasta aikaa

Rakastatko ruokaa? Rakastatko erityisesti ruokaa, jonka kanssa saa hieman näperrellä ja joka on esteettisesti kaunista? Asutko Kuopiossa tai Kuopion lähellä tai oletko tulossa käymään täällä ennen tammikuun loppua?

Mikäli vastasit edellisiin kysymyksiin kyllä, onneksi olkoon, sinulla on kissan päivät! Kuopiossa sattuu nimittäin olemaan nyt tammikuussa mahdollisuus herkutella sekä sushilla Introssa että blineillä Isä Camillossa. Savossa tämä on kuulkaas luksusta!

Intron sushia olen menossa testaamaan vasta perjantaina, mutta blinit kävin kokeilemassa jo viikonloppuna. Olen syönyt blinejä ainoastaan kerran aiemmin ja silloinkin ne olivat itse tehtyjä. Ilmeisesti en ole ihan niin taitava kokki, kuin mitä villeimmissä unelmissani olen joskus kuvitellut, sillä omista blineistäni ei voi puhua samana päivänäkään Isä Camillon blinien kanssa. Itse asiassa ne omatekoiset olivat kohtalaisen pahoja, joten suhtauduin lievällä varauksella blineihin ylipäänsä. Onneksi minulle on iskostettu pienenä hyvin päähän, että kaikkea pitää maistaa useammin kuin kerran. Tämä blinikokemus ei nimittäin ollut pettymys. 

Isä Camillon blinilistalta voi tilata blinejä usealla eri höysteellä ja kahdessa eri koossa. Koska olen aina ollut sitä mieltä, että ruoassa enemmän on enemmän, tilasin blinejä kalalla ja mädillä. Annokseen kuului kaksi lettua (lettuja sai tilata lisää samaan hintaan), joiden täytteiksi tuli kylmäsavulohta, graavisiikaa, siian- ja kirjolohenmätiä sekä smetanaa, sipulia ja tilliä. Annos kustansi 22,50 euroa.

Siinä he lepäävät rivissä

Mielestäni parasta ruokaa on aina ollut sellainen ruoka, jota saa itse kasata ja näperrellä ja tehdä siitä oman näköistä. Blinit istuvat tähän määritelmään vallan loistavasti.

Ja siinä he ovat letulla

Olimme ruokaseurani kanssa molemmat aluksi sitä mieltä, että kaksi bliniä ei riitä mihinkään. Annos oli kuitenkin todella täyttävä. Tilasimme kolmannet blini-letut, mutta itseltäni jäi siitä viimeisestä lopulta puolet syömättä. Ja minulla oli iso nälkä!

Suosikkitäytteekseni nousivat graavisiika ja siianmäti (jonka kuvittelen olevan tuota kellertävää) sekä tietenkin smetana.

Lämpimästi suosittelen siis tätä kulinaristista nautintoa. Bliniviikot kestävät Isä Camillossa 30.1.2013 saakka. Listaa voi käydä kurkkaamassa ravintolan verkkosivuilla.

Peace man,

Helmi

PS. Ja sitä Intron sushia on muuten tarjolla 19.1. saakka, että kipin kapin sinnekin! 


Translation:

If you are into blinis, I recommend a visit to Isä Camillo restaurant on January when they have their traditional blini weeks. I went, I saw, I fell in love.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti