keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Ei niin erilainen nähtävyys

Olen todella huono kuopiolainen, myönnän sen. Ehdin asua täällä yli viisi vuotta käymättä kertaakaan Puijon tornissa.

Pyhäinhäväistys.

Onneksi asia on nyt korjattu.

Puijon kalteva torni

Jotenkin Puijon torni on kuulunut päässäni niihin asioihin, joista ajattelee, että "Ei se nyt NIIN siisti voi olla", "Eihän siellä tarvitse käydä, jos on kuitenkin käynyt Näsinneulassa ja Eiffel-tornissa".

Niin sitä voi  ihminen olla väärässä. Tulin, näin, vaikutuin. Ja nyt olen vakaasti sitä mieltä, että jos Kuopiossa on yksi paikka, joka jokaisen turistin pitää nähdä, se on nimenomaan Puijon torni. Tai siis se maisema, joka tornista avautuu.

Kappale kauneinta Kuopiota

Tältä näytti 75 metrin korkeudessa.

Sisäänpääsy torniin maksaa 6 €. Tornissa pystyy myös ruokailemaan hyvinkin hienosti sen pyörivässä ravintolassa, sekä nautiskelemaan kahvia ja muita virvokkeita sekä pientä purtavaa tornin kahviossa.

Kesällä on ehkä käytävä tornikaljalla, vaikka sille tulisikin vähän ylimääräistä hintaa.

Triviatietona mainittakoon, että nykyinen torni on jo Puijon kolmas. Ensimmäinen 16-metrinen puinen torni rakennettiin vuonna 1856 ja toinen 24-metrinen tiilitorni 1906. Nykyinen torni on valmistunut 1963. Pitkät on siis perinteet.

Lisätietoa Puijon tornista löytyy Puijon sivuilta.

Peace man,

Helmi


Translation:

Puijo Tower is one of Kuopio's main attractions. I thought it was nothing special until I visited it recently. You should too if you come to Kuopio. The view is quite amazing.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti