perjantai 2. toukokuuta 2014

Erilaisia nähtävyyksiä osa 4: Ökytalot

Mikä voisikaan olla parempaa sunnuntaipäivän ajanvietettä kuin käydä hiippailemassa ympäri kyliä ja stalkkeroida ökytaloja. Eli toisin sanoen kadehtia muiden ihmisten elämää ja miettiä, miten se on muotoutunut sellaiseksi kuin on. Parasta tämä tietenkin on, jos ottaa eväät mukaan.

Kuopion keskustan tuntumassa hyvä paikka ökytalojen bongaamiseen on niin sanottu rikkaiden rinne bussiaseman takana (funkkista ja kiveä, tykkään kovasti). Takaan, että kateus herää, kun yöllä sängyssä pohtii, että niissä taloissa olisi kyllä kiva asua.

Toinen loistava paikka on Rönö, saarimainen kompleksi, jonne pääsee Vänärin kautta (eli voi todellakin uskotella itselleen olevansa lenkillä).

Rönössä on hienojen talojen lisäksi tarjolla muutenkin kivoja maisemia, sillä sinne Vänäriltä menevältä sillalta voi ihailla Kuopion silhuettia ja bongata Puijon tornin.

Panostavaa draamaa Kuopiosta
Lisäksi sillalla voi käydä ihastelemassa (tai yökkimässä) rakkauslukkoja, joita onnelliset avioparit ovat käyneet kiinnittämässä sillan kaiteisiin.

Rakkautta kaltereissa
Ja Rönössä on sitten niitä taloja.

Mieti nyt, kun saisit mennä kesäisin "omaa" pientä puusiltaa pitkin lähisaareen tai pulahtaa uimaan omasta rannasta ja palata sen jälkeen takaisin 300 neliöiseen taloosi. Ei huono.

Siellä ne ovat

Eurojackpottia odotellessa...

Peace out,

Helmi

PS: Postauksen kuvat on kylmän viileästi realisoitu mieheltä, joka lähettää minulle rakkauskirjeitä pääsiäismunissa.


Translation:

If you want to see some massive and impressive houses in Kuopio, go to Rönö. Then you know what it feels like to be envious of someone elses home. And beach. And bridge.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti