tiistai 4. syyskuuta 2012

Erilaisia nähtävyyksiä, osa 2: Heviportaat

Kunnialliset aikeeni kuopiolaisten "erilaisten nähtävyyksien" esittelyssä näyttävät olleen hieman jäähyllä kesän ajan. Koska nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että voin haudata lopullisesti toiveeni intiaanikesän yllätystulemisesta, esittelykierrosta on hyvä jatkaa, kun kaikki kesätapahtumat ovat auttamattomasti takana päin ja edessä on niin kovin piiitkä ja pimeä syksy.

Tässä sarjan toisessa osassa tahtoisin tuoda yleiseen tietouteen Kuopiossa sijaitsevat niin sanotut Heviportaat. En tosin tiedä, kutsuuko näitä kivisiä askelmia tällä nimellä itseni lisäksi kukaan muu, mutta sillä tuskin lienee väliäkään.

Puhuessani Heviportaista en suinkaan viittaa kauppojen hedelmä-vihannes-osastoon tai hedelmiin ja vihanneksiin muutenkaan. Nimitys tulee siitä, että olen huomannut portaiden olevan raskasta metallia soittavien henkilöiden suuressa suosiossa. 

Pitkä ja kivinen tie...
Nämä kuuluisat portaat sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa, Hatsalan hautausmaan Ajurinkadun puoleisessa päässä. Ja syy siihen, miksi ne tuntuvat olevan hevikansan suosiossa, näyttää olevan se, että ne ovat mitä ilmeisimmin erinomainen paikka hevibändien promokuvien ottamiseen. Luultavasti sillä, että portaat johtavat juuri hautausmaalle, on jotakin tekemistä asian kanssa. Olen nimittäin onnistunut todistamaan pariinkin otteeseen, kun portailla on pyörinyt valokuvaaja sekä muutama kappale musta- ja pitkätukkaisia herrasmiehiä.

...hautausmaalle
Jos siis kyseinen musiikkigenre ja edellä mainittua kuvausta vastaavat herrat ovat sydäntäsi lähellä, tässäpä oiva paikka savolaisten rokkareiden bongaamiseen. Kun siis seuraavan kerran liikutte Hatsalan hautausmaalla päin, vilkuilkaahan portaita sillä silmällä.

Peace man,

Helmi


Translation:

The stairs at the Ajurinkatu side of the Hatsala cemetery in Kuopio are a great place to meet men who play in heavy metal bands. Must have something to do with the cemetery...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti