sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Talven vihaajan nillitystä

Voin ihan suoraan sanoa, että minulla on hyvin nihkeä suhtautuminen talveen. Voisin melkein sanoa vihaavani tätä kylmää vuodenaikaa. Täysiluminen talvikausi ja kunnon pakkasaika vielä menettelevät joten kuten, mutta nämä välikelit ja talven tuloaan tekeminen ovat minulle aina yhtä karmivaa tuskaa.

Olen myös niitä ihmisiä, joiden verenpaine alkaa kohota vaarallisen korkeisiin lukemiin siinä vaiheessa, kun kavereiden ja tuttujen Facebook-seinille ilmestyy statuksia, joissa kaipaillaan kuumeisesti talvea ja lunta, koska ”olisi niin kiva, kun maa olisi jo valkea”. Mieleni tekee aina huutaa ääneen, että älkää nyt hitto vieköön toivoko sitä talvea, kun kyllä sen tietää, mitä se tässä ilmastonmuutoksen pahoinpitelemässä maailmankolkassa taas tarkoittaa: a.) Monsteritalvea, jolloin on lunta 10 metriä joka ikisessä paikassa, ja joka hyvällä lykyllä sulaa pois joskus juhannuksena b.) Räntää, loskaa, vettä, likaa ja kuraa kertaa tsiljoona. 

Nyt ollaan menossa siinä rännässä, loskassa, vedessä, liassa ja kurassa. Vielä viime viikolla Kuopiossa näytti tältä:

Lunta, ihanaa!!!

Lunta ja kuusia = Joulu, vielä ihanampaa!
 
Eli lunta oli. Ja autokolareita, kun ihmiset eivät olleet taaskaan ihan osanneet varautua talveen ajoissa ja liukastelivat risteyksiin kesärenkailla. Ja katuja, jotka aura-autot olivat lananneet sileäpintaisiksi luistinradoiksi niin, että viaton unihiekkaa silmistään karisteleva työmatkakävelija sai harjoitella usempaankin otteeseen telemark-alastuloa, jotta olisi välttynyt murtuneilta luilta.  

No, nyt ei ole lunta sitten enää. Eipä ei. On vain sitä likaa ja loskaa ja räntää ja kuraa ja mustuutta. Mutta ei hätää, huomenna tai ylihuomenna saadaan varmaan taas lunta ja sen jälkeen voidaankin sitten luultavasti muutaman päivän päästä jälleen nauttia tästä olotilasta. Talvi, mikä ihana vuodenaika.
 
Pitäisi varmaan muuttaa Espanjaan. Silloin voisi kyllä olla hyvä, jos osaisi sanoa kyseisen maan kielellä jotain muutakin kuin: Hola! Como te IIlmas? Mucho gusto? Que tal? ja Cuantos anos tienes? Kyllähän näilläkin varmaan alkuun pääsisi, mutta oman alan töiden löytäminen saattaisi kuitenkin edellyttää hieman edistyneempää kielitaitoa. Tyydyn siis perisuomalaisella asenteella vain kiltisti kärvistelemään ja valittamaan. 

Ja onhan talvessa tietysti joitakin hyviä puolia, kuten glögi, joulu, joululaulut ja villasukat sekä minttukaakao ja makkaravoileivät pulkkamäessä. Ja kun niihin joululauluihin nyt päästiin ja kun kerran marraskuussa jo ollaan, niin antaa soittaa sitten:


Love Actuallya voi tuijotella sitten jouluun saakka ja torjua kaamosväsymystä.

Peace man,

Helmi

PS: Jottei tämä nyt menisi ihan pelkäksi valittamiseksi, niin kaikkihan varmaan tietävät, että Kuopion Matkukseen avattiin 1.11. uusi Ikano-kappakeskus. Kävin siellä ihmettelemässä keskiviikkona, kun kauppakeskuksessa oli VIP-ilta ja kovin olin positiivisesti yllättynyt. Kivalta näytti, eikä ihmispaljouskaan ihme kyllä ahdistanut. New Yorkerista tarttui lisäksi mukaan pääkalloaiheista lämmikettä talven tuiskuja vastaan, eli ehkä tästä hengissä vielä selvitään.


Translation:

Winter is not my favourite time of the year. If it was all snow and cold, it would be ok, but I hate it when it first snows and then it melts away and everything is dirty and wet. Luckily, it's not long until Christmas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti