sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Ihan kujalla Pietarin kanssa

Kävimme eilen pyörähtämässä Pikku-Pietarin Torikujalla ja katselemassa mitä sieltä löytyy tänä kesänä. Ja kaikkea ihanaahan siellä oli.

Pikku-Pietarin Torikuja
Torikuja sijaitsee ihan Kuopion keskustassa idyllisessä puutalokorttelissa. Kujalla on 14 erilaista puotia, joissa myydään kaikennäköisiä käsityöläisten taidonnäytteitä, kuten koruja, vaatteita, keramiikkaa ja laukkuja.

Punojan puoti
  Torikujalla on myös kahvila. Kuja on avoinna kesäisin ma–pe klo 10–17 ja la klo 10–15.

Pikku-Pietarin fillari
 Pikku-Pietarin Torikujalta saa helposti hankittua esimerkiksi persoonallisia mökkituliaisia ja lahjoja. Ja saattaa sieltä löytyä jotain kivaa itsellekin. 

Ei lakuja vaan koruja




Kuolailin näiden Lontoon lakuja muistuttavien korvisten ja kaulakorujen perään. Aina se vaan jaksaa ihmetyttää, mistä ihmiset saavatkin ideoita erilaisiin käsitöihin. Arvostan kovasti, varsinkin, kun itselläni on peukalo ihan keskellä kämmentä kaikenlaisissa käsitöihin liittyvissä asioissa. Verhotkin lyhennän yleensä maalarinteipillä.

Magneetteja

Levylaukku
Myös tämä vanhoista vinyyleistä tehty kassi olisi hieman himottanut allekirjoittanutta.


Ja vaikkei torikujalta nyt olisikaan mitään varsinaista ostettavaa, kannattaa sitä käydä silti vilkaisemassa jo ihan tunnelmankin takia. Pajojen yläkerroissa on usein esimerkiksi erilaisia näyttelyitä ja toisinaan kujalla järjestetään myös käsityönäytöksiä. Siellä voi siis helposti kuluttaa tovin jos toisenkin.

Ja aina voi käydä morjestamassa myös itseään Pikku-Pietaria.

Peace man,

Helmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti