maanantai 6. elokuuta 2012

Askartelua paskartelua Taidetorilla

No niin, nyt kun kaikki matkoihin liittyvät postaukset on saatu ulos, olisi pitkästä aikaa tarkoitus keskittyä taas tähän rakkaaseen asuinkaupunkiini eli Kuopioon ja sen tapahtumiin.

Kuopiossa järjestettiin tänä kesänä kolmannen kerran Taidetori. Taidetori on saanut alkunsa vuonna 2010, kun Kuopion Satamatorille pystytettiin matalan kynnyksen toiminnallinen kohtaamispaikka asuntomessuvieraille ja paikallisille asukkaille vaihtoehtoiseksi vierailukohteeksi remontin kourissa olleelle torille. Vuonna 2010 Taidetorilla oli kuukauden aikana kävijöitä 50 000.
Puusta pitkälle tai torille
Tänä vuonna Taidetori järjestettiin 14.7.–5.8.2012 eli yhteensä tori oli avoinna kolmisen viikkoa. Eri viikoilla oli hieman erilaiset painotukset: Torin ensimmäisellä viikolla ohjelma painottui senioreihin, toisella lapsiperheisiin ja kolmannelle nuoriin. Torilla oli tarjolla muun muassa erilaisia esityksiä ja työpajoja ja sieltä saattoi hankkia itselleen myös paikallisten kädentaitajien töitä.
Viikkoja ohjelmaa
Käväisin taidetorilla kahteenkiin otteeseen: ensimmäisen kerran sen ensimmäisellä viikolla ja nyt viime viikonloppuna, johon taidetori päättyikin.
Mökit taidekäytössä

Taidetorin ajatus on mielestäni hyvä. On hienoa, että taiteilijoita ja taitajia ja heidän osaamistaan tuodaan yhteen paikkaan ihmisten nähtäville. Ja aina tietenkin parempi, jos ihmiset saavat itsekin osallistua ja tehdä.
Työpajoja
On aina myös hauska huomata, miten aikuisenakin voi innostua, kun pääsee tekemään käsillään jotain. Taidetorilta löytyi Tuikkutyöpaja, jossa kuka tahansa sai osallistua joko Jätekukko-patsaan rakentamiseen tai askarrella muuten vain käytetyistä tuikuista, mitä mieleen tulee. Tuikut oli kerätty aiemmin Jätekukko Oy:n toimialueen peruskouluista kilpailun avulla, jonka tavoitteen oli aktivoida koululaisia tarkkailemaan omia kulutus- ja lajittelutottumuksiaan.

Massiivinen alumiininen siivekäs
Ja kun mahdollisuus tarjoutui, niin olihan se osallistuttava.

Tähdet, tähdet... Ja kuu
Päätin tehdä tähtiä ja kuita Jätekukko-patsaan pyrstöön. Tosin kuuni oli hieman epämuodotunut, mutta ehkä se ajaa asian.
Uuu, mikä taideteos!
Ja valmis "himmeli" ripustettiin sitten kukon pyrstösulkiin.
Siellä se on, muiden joukossa
Olisin voinut jäädä askartelemaan pidemmäksikin aikaa, mutta ajattelin, että oli ehkä reilua antaa mahdollisuus myös nuoremmille. Tämä tarjosikin hyvän hyvän tekosyyn siirtyä ihailemaan Taidetorin mökeistä löytyviä myyntiartikkeleita.

Eläimiä rivissä Tuikkutyöpajassa
Edellisellä kerralla Taidetorilla käydessäni löysin kaksi aivan ihanaa korua, mutta nyt mukaani ei tarttunut käsitöitä.
Toinen rivistö mökkejä
Kävin ihailemassa myös tervehdyksiä, joita ihmiset olivat halunneet Kuopiolle jättää. Niitä oli paljon.


Muutkin rakastavat Kuopiota
Taidetorin yhteydessä oli lauantaina 4.8. myös Humu-klubi, jossa musisoivat muun muassa Catie Fleming & Her One Man Band sekä J. Kumpulainen ja Veijarit. Kävimme kuuntelemassa näitä esiintyjiä vielä illemmalla.

Sunnuntaina Taidetorilla järjestettiin puolestaan kirpputori. Paikalle ei ollut kolmeen mennessä saapunut kovin montaa myyjää, mutta onnistuin silti tekemään loistolöydön neljällä eurolla. 
Isoja ja pieniä palloja
Pallomekko, suomalaista tekoa. Jostain syystä tuo väri houkutti minua kovasti. Liekö syksyn kaikuja jo ilmassa. Minua olisi myös himottanut hieman Agatha Christien "10 pientä neekeripoikaa" -teos, kun se olisi kerrankin ollut tarjolla, mutta 14 euroa tuntui jotenkin aika kovalta hinnalta. Toivottavasti kirja tulee vielä joskus vastaan jossain edullisemminkin. Tai sitten muistelen koko loppuelämäni sitä yhtä yksilöä, joka pääsi minulta karkuun kesällä 2012... Onneksi ensi vuonna on jälleen kesä ja toivottavasti myös Taidetori 2013.

Peace man,

Helmi


Translation:

The Art Market was held this year for the third time in the Harbour Square in Kuopio. The first Art Market was arranged in 2010. This year, the Market was held on 14.7.–5.8.2012. The Market had, e.g., different kinds of workshops, performances and arts and crafts. 

In my opinion, the idea of the Art Market was great and I hope it will be arranged next year too. I even participated in one workshop and made some stars and a moon from aluminium. I also bought a nice dress from a flee market in the Harbour Square on Sunday.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti