keskiviikko 15. elokuuta 2012

Sunnuntaioloja

Kun alkuviikosta on selvitty kunnialla hengissä ja tuleva viikonloppu alkaa jo siintää lupaavasti horisontissa, voi palata kivuttomasti myös menneen viikonlopun tunnelmiin.

Kuten jo aiemmin hehkutin, kesän viimeinen suurkirppis järjestettiin Kuopion Satamatorilla sunnuntaina 12.8. Sää suosi myyjiä ja potentiaalisia ostajia ja oli varmasti suurelta osin vaikuttamassa siihen, että Satamatori oli tupaten täynnä molempia.

Satama toimi mielestäni aika loistavasti kirppistelypaikkana. Tori itsessään ei ole kovin iso, mutta myyjät olivat levittäytyneet myös ympäröiville alueille ja kirppispöydät kiersivät niin Wanhaa Satamaa kuin Albatrossin parkkipaikkaakin. Ei olisi yhtään hullumpi idea järjestää suurkirppiksiä Satama-alueella ensi kesänäkin.

Myös onni suosi ainakin tätä kirppistelijää ja tein joitakin loistolöytöjä. Alla näkyville aarteille kertyi hintaa yhteensä viitisen euroa.

Pientä ja kaunista
Erityisesti minua ilahdutti tuo titiMadamin peurakoru.

Ja mitäpä olisi kirppiskierros ilman uutta mekkoa (tai muutamaa sellaista). Löysin erään herttaisen pariskunnan myyntipöydältä kaksi kaunista silkkimekkoa, jotka rouvan mukaan oli teetetty hänelle aikoinaan Thaimaassa. Nämä rasittivat kukkaroa saman verran kuin aiemmat ostokset, joten hinta ei todellakaan huimannut päätä. 

Silkkinen aarre
Sydäntäni jäivät hieman kaihertamaan aivan ihanat vanhat puukengät. Harmi vain, että jalkani olivat niihin pari numeroa liian suuret. Jos olisin Tuhkimon sisarpuoli, olisin varmaan uhrannut varpaani kenkien puolesta, mutta koska en ole, oli kengät jätettävä jonkun muun löydettäviksi.

Kirpparikierroksen jälkeen suuntasin ruokakauppaan ja kävin ostamassa tarpeita kotitekoista brunssia varten. Onni on Anttilan ruokakaupan leipätiskistä myytävät tuoreet croissantit. 

Kotitekoinen brunssi
Vihreässä kupissa oleva tahna on muuten mahtava keksintö. Tahnassa on puolet tuorejuustoa (chili-paprika) ja puolet ranskankermaa ja sekaan on silputtu chorizoa (luonnollisesti). Toimii!

Ruoka ja hömppä kruunaavat aamun kuin aamun
Sunnuntain aktiviteetit olivatkin Neiti Marplen lisäksi sitten suurin piirtein siinä.

Peace man,

Helmi


Translation:

Last Sunday was all about some great finds at a flee market held in the Harbour Square and a home-made brunch.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti