torstai 9. elokuuta 2012

Herkkua jogurtista

Pakko jakaa eräs maanmainio makuyhdistelmä muillekin. Olen aina suhtautunut hieman epäluuloisesti turkkilaiseen jogurttiin ja ajatellut, että sitä syödään lähinnä Iskender-kebabin lisukkeena pitaleivän kanssa. No, viikkona eräänä ystäväni kehotti minua kokeilemaan turkkilaista jogurttia tuoreiden mustikoiden kanssa. Epäilin tätä makuyhdistelmää etukäteen suuresti, ja mietin, että se ei voi olla mitään muuta kuin pahaa, mutta koska yritän olla ennakkoluuloton, tartuin asiaa lusikasta ja maistoin. Ja voi pojat, että se olikin sitten menoa!

Olen syönyt nyt viimeisen kaksi viikkoa turkkilaista jogurttia joka päivä sekä aamiaiseksi että iltapalaksi. Tämänhetkinen suosikkini on turkkilainen jogurtti yhdistettynä mustikkakeittoon ja tuoreisiin tai pakastemarjoihin. Olinkin erittäin iloinen, kun kävin pari päivää sitten iltalenkillä ja löysin tieltä retkottamasta tämän:

Punaviinimarjoja
Joku oli ilmeisesti katkaissut viinimarjapuskasta oksan ja päättänyt heittää sen keskelle lenkkeilyreittiäni. Oksasta riitti marjoja juuri yhteen jogurttiannokseen, enkä edes kuollut, eli mitä ilmeisimmin oksaa ei oltu viskattu kadulle myrkytystarkoituksessa. Ihminen voi toisinaan tulla niin kovin onnelliseksi ihan pienistä asioista. 

Peace man,

Helmi


Translation:

I wanted to share with you one recent discovery which I made on the field of food. I've always had a somewhat suspicious attitude towards turkish yogurt and I've mainly considered it to be a side dish for Iskender kebab. A few weeks ago, however, my friend suggested me to mix turkish yogurt with fresh blueberries and try it. And oh boy what a treat it was! For the past few weeks now I've been eating turkish yougurt for both breakfast and evening snack. My favourite is to mix it with blueberry soup and fresh or frozen berries. Hence, I was very pleased the other night when I discovered a dislocated branch of a redcurrant bush lying on the street during my evening walk. The berries where just enough for one bowl of yogurt. Sometimes it doesn't take a lot to make a person happy. 
 

1 kommentti: