tiistai 7. elokuuta 2012

Kirppiskierroksella

Aurinko paistaa ja minä istun sisällä kirjoittamassa, eli tuhlaan varmaan kesän viimeisiä lämpimiä päiviä. Kohta kyllä ajattelin lähteä ostamaan silakkafileitä, sillä tarkoituksena olisi väsätä tänään vähän silakkapihvejä, ruokaa, jota pitää saada kerran kesässä. Käytän pihvien valmistukseen tietenkin pakastefileitä enkä tuoreita, joten sinänsä vuodenajalla ei olisi niin merkitystä, mutta jotenkin silakkapihvit yhdistyvät mielessäni kuitenkin kesään.

Tamperelaiset ovat muuten tässä silakkipihviasiassakin muita suomalaisia paremmassa asemassa, sillä ainakin omasta mielestäni maailman parhaat silakkapihvit löytyvät Veijon Kokkitykistä Tammelan torilta Tampereelta (Kyllikinkatu 9). Suussasulavien kalaruokien lisäksi Kokkitykissä on loistava palvelu ja Veijo kysyy joka kerran, että mistäs päin vieraat ovat, joten sitä tuntee itsensä ihan erityiseksi. Käykää, jos liikutte siellä päin!

Kylläpäs nyt harhauduin erinomaisesti asiasta, sillä silakkapihvien sijaan tämän postauksen tarkoituksena oli raportoida lyhykäisesti Kuopion kirpputoreista. Tässä siis tulee:

Kuopiossa asuessani olen tullut vähän siihen tulokseen, että keskikokoinen kaupunki ei oikeastaan kirpparikävijän näkökulmasta tarvitse kuin yhden ison ja toimivan kirpparin (myyjän näkökulmasta tilanne voi sitten olla vähän toinen). Jos sieltä nimittäin löytää joka kerran käydessään jotain, olisi useampi kirpputori sekä uhka kukkarolle että jo ennestään liitoksistaan uhkaavasti natisevalle vaatekaapille. Kyllä Kuopiossa toki on useampi kuin yksi kirpputori, mutta melkein tälläkin pärjäisi.

Kirppari, johon tässä siis viittaan, on aivan Kuopion keskustassa, Kaupungintalon takana sijaitseva CityPörssi (Maljalahdenkatu 31).

CityPörssi
CityPörssi toimii kahdessa kerroksessa ja sen kaikki myyntipöydät ovat lähes aina täynnä. Myyjät määrittävät tuotteidensa hinnat itse, joten kuten yleensäkin, hintavaihtelua on melkoisesti. Myös tuotteiden kunto vaihtelee. Olen kuitenkin tehnyt sellaisen havainnon, että täällä on mielestäni myynnissä keskimääräistä parempilaatuista tavaraa.

Kun lähden Kuopiossa kirppiskierrokselle, menen aina ensin tänne ja yleensä sitten muualla ei tarvitse käydäkään. Viimeksi mukaan tarttui tällainen:

Jälleen valkoisia palloja
Hame, suomalaista vintagea, 5 euroa. Voisin heittää sellaisen villin veikkauksen, että Kuopiosta hankkimistani vaatteista n. 1/4 on ostettu CityPörssistä. Olen myynyt myös omia tavaroitani täällä ja kauppa kävi hyvin, eli jäin mukavasti voiton puolelle pöytämaksun jälkeenkin. Sen huomion kyllä tein tuolloin, että ihmiset voisivat kunnioittaa kirppiksellä myynnissä olevia tavaroita hieman enemmän. Se, että tavara on käytettyä ja että sitä myydään halvalla, ei tarkoita sitä, että sitä saa kohdella miten vain. On esimerkiksi ihan kohteliasta viedä sovittamansa vaatteet takaisin siihen myyntipöytään, josta ne on ottanutkin, eikä jättää niitä lojumaan sovituskopin lattialle.

Toinen kirppari, josta olen onnistunut löytämään muun muassa kenkiä sekä suomalaisia vintage-mekkoja, on Puijonkadulla (39) sijaitseva Rihma. Rihman hintataso on mielestäni korkeahko, mutta sieltä voi toisinaan tehdä tosiaan kelpo löytöjä.

Etuprofiilia
Ja morsmaikku ja sulhasmies näyteikkunassa
Lisäksi Kuopiosta löytyy Kuopion Vapaaseurakunnan ylläpitämä Kirpputori Ropo (Käsityökatu 28). Olen käynyt täällä vain kerran, enkä silloin onnistunut bongaamaan mitään mielenkiintoista, mutta pitänee joskus käydä kokeilemassa uudemman kerran.
Ropo
Punaisen Ristin Kontti sijaitsi aiemmin myös ihan Kuopion keskustassa, mutta muutti jokunen vuosi sitten Leväselle (Leväsentie 21). Olen käynyt uudessa myymälässä vain kerran ja olin tuolloin vähän H-moilasena tuotteiden hinnoittelun kanssa, joka tuntui himppasen yläkanttiin hilatulta, mutta toiset kyllä vannovat Kontin ja sen aarreaittojen nimeen. Itseni ei autottomana ihmisenä vain tule kovin usein Leväsen suunnalle lähdettyä.

Edellä mainittujen lisäksi Kuopion kirpputorivalikoimaan kuuluu Charlotte's Second Hand, joka sijaitsee osoitteessa Puijonkatu 12. Liike muutti tähän Maljalahdenkadulta jokunen aika sitten, enkä ole ehtinyt vielä vierailla uudessa myymälässä lainkaan. Pitänee siis ottaa tämä agendalle seuraavalla kirppistelykierroksella.

Tämän kesän seuraava ja viimeinen suurkirppis järjestetään muuten tulevana sunnuntaina eli 12.8. klo 7–16 Kuopion Satamatorilla. Tuu siis sinne tai oo suorakulmio!

Peace man,

Helmi


Translation:

When I visit flee markets in Kuopio, I always pay a visit to CityPörssi which is located in Maljalahdenkatu 31. Usually, I don't need to go anywhere else. Other flee markets in Kuopio include Rihma (Puijonkatu 39) where you can sometimes find adorable Finnish vintage dresses, Ropo (Käsityökatu 28), Charlotte's Second Hand (Puijonkatu 12) and Kontti (Leväsentie 21). 

2 kommenttia:

  1. Taidan olla ainoa, joka tekee Rovossa löytöjä - mun parhaat kuopiolaiset ostokset on tehty nimenomaan siellä! Tai sitten makuni on vain kyseenalainen.

    Blogisi on kuin raikas tuulahdus Savo-ikävääni. Erityisesti sen syventämiseen. Kiitos tästä! Minäkin olen asunut Kirkkopuiston vieressä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi ehkä käydä tsekkaamassa Rovon tarjonta vähän useammin, tiedä vaikka sieltä löytyisi mitä kivaa!

      Mukava myös kuulla, että blogista on ollut iloa :) Jatkan siis raportointia. Ja Kirkkopuisto on ihana!

      Poista