Päätimme ruokaseurani kanssa yhdistää liikunnan, ulkoilun ja ruokailun ja suuntasimme Ravintolapäivän tapahtumiin vängillä. Mikäs sen hipsterimäisempää.
Aloitimme ravintolakierroksen Food Campista, joka tarjoili piknik-henkistä ruokaa Kuopion taidemuseon takapihalla.
Kerrankin museolta saa myös ruokaa |
Nuoli ohjaa eteenpäin |
Tarjolla oli seuraavaa:
Päivän menu |
Koko setti ja vähän päälle |
We ate our greens |
Herkkuja kupeissa |
Kaikki tarjottavat olivat aivan ihania ja niille olisivat kalvenneet monen oikeankin ravintolan annokset. Toivottavasti Food Campilaiset ottavat osaa myös seuraavaan Ravintolapäivään, sillä en malta odottaa mitä silloin mahtaisi olla tarjolla!
Vaikka mahamme olivat tupaten täynnä jo ensimmäisen kohteen jälkeen, siirryimme silti sitkeästi keskustasta Haapaniemelle, jossa oli Ravintolapäivän kartan mukaan peräti kaksi pop-up-paikkaa.
Mene oikealle |
Ruokansa eteen joutuu joskus rehkimään |
Los Tontosin yhteydessä oli myös toinen Ravintolapäivän kohde, josta sai ostaa mukaan erilaisia pikkunaposteltavia.
Herkkua on siellä monenlaista |
Kanttarellikeittoa lusikoidessamme saimme myös kuulla pöytänaapureiltamme, että Emman keksileipomo oli jo ehtinyt myydä kaikki tuotteensa loppuun samoin kuin Food Camp. Keksileipomo olisi ollut seuraava etappimme, joten päätimme sen sijaan käydä tutustumassa Los Tontosin kanssa samassa puutalokorttelissa järjestettyihin pihakirpputoreihin.
Haapaniemen alueella järjestetään pihakirpputoreja kuulemma useamman kerran vuodessa, mutta itse en ole koskaan aiemmin sattunut paikalle. Kiva, että tällaista järjestetään, varsinkin, kun pihakirpputoreilta voi tehdä todellisia löytöjä edullisesti.
Eräästä vaaterekistä löytyikin asia, josta olen haaveillut jo pidemmän aikaa, nimittäin Fjällrävenin vihreä parka.
Melkoisen valoisa Fjällräven |
Löysin samasta rekistä myös vuorillisen talviparkan, joskin kanssa-asuja taitaa omia sen omaan käyttöönsä. Lisäksi löysin ihanan musta-valkoraidallisen pitkän hameen sekä vintage-lompakon.
Haapaniemeltä selvittyämme päätimme vielä käydä vilkaisemassa, olisiko Linnanpellolle perustetussa Bistro Villipihassa ollut vielä ruokaa jäljellä. Matkalla tapasimme Minnan.
Canthin Minna |
Miten tässä aina käy näin ja miten tämän saa kiinni? |
Toivottavasti Ravintolapäivä järjestetään pian uudestaan. Seuraavaa kertaa varten opin sen, että liikkeelle kannattaa lähteä ajoissa ja niihin paikkoihin suunnata heti ensimmäiseksi, joissa ehdottomasti haluaa käydä. Ja opin myös seuraavaa:
- Onni on ihmiset, jotka ottavat riskejä ja tekevät ja järjestävät
- Onni on ihmiset, jotka osallistuvat
- Onni on hyvässä seurassa ja hymyileviin suihin nautittu herkullinen ruoka
- Onni on aurinkoinen sää
- Onni on vatsa, johon mahtuu
- Onni on kirpputorit ja vanhat tavarat
- Onni on polkupyörä ja terveet jalat, joilla polkea
- Onni on isästä muistuttava takki
- Onni on ystävä, joka jakaa rakkauden ruokaan ja lähtee mukaan, kun pyytää
- Onni on ihminen, joka ilmoittaa kotiin saapuvalle seikkailijalle, että iltapalaksi on tortilloita
Helmi
Translation:
This is what the Restaurant Day looked like in Kuopio. I visited altogether three pop-up restaurants and made some finds as well.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti