sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kun Mikko Pirinen hyppäsi pituutta

Ilmassa oli 26.8.2012 suuren urheilujuhlan tuntua, kun pari tuhatta kuopiolaista vaelsi kauniina sunnuntai-iltapäivänä Väinölänniemen urheilukentälle katsomaan, kun kaksi raavasta miestä otti mittaa toisistaan pituushypyn saralla. Oli Mikko Pirisen pituushyppyhaasteen aika.

Matka pituushyppypaikalle taittui pitkin Vänärin rantaa
Tapahtuman järjestäjät olivat odottaneet paikalle noin puoltatoista tuhatta henkeä, mutta odotukset ylittyivät reippaasti, kun paikalle saapui yli tuhat katsojaa enemmän. Viidakkorumpu ja sosiaalinen media olivat tehneet tehtävänsä, eikä tapahtuman saama huomio muussakaan mediassa varmasti tehnyt tilaisuudelle hallaa.

Pääkallopaikka
Varsinaisen pituushyppytapahtuman ohjelma sisälsi kaikki elementit, joita suureen urheilujuhlaan kuuluukin aina lipunkannosta ja kisatulen sytyttämisestä kukitukseen ja palkintojen jakoon.


Tapahtuman järjestävät olivat tehneet muutenkin aivan loistavaa työtä yleisön viihtyvyyden takaamiseksi. Paikalla oli tarjolla makkaraa, limpparia ja kahvia lahjoitusperiaatteella ja yleisöä viihdytti Dj Antti Kotiranta. Tilaisuuden juonsivat Juha Jylhäsalmi sekä stand up -koomikko ja Voicen juontajanakin tunnettu Teemu Vesterinen.

I love Kuopio -pinssin onnellinen omistaja. Näitäkin oli jaossa, tietysti.
Tapahtuma alkoi Tohmajärven kunnanjohtajan etukäteen nauhoitetulla puheella, joka saatettiin kuulijoiden korviin kovaäänisten kautta. Tämän jälkeen areenalle astui itse Mikko Pirinen Tohmajärven lippua kantaen. Kisatulen toi ja sytytti tulipesän virkaa toimittaneeseen mustaan pallogrilliin puolestaan kultaiseen urheiluasuun sonnustautunut Janne Seppälä. 

Kisatuli sytytetään ja Mikko Pirinen kannustaa
Tämän jälkeen oli vuorossa Finlandia, jonka esitti itseoikeutetusti Sakari Kuosmanen.

Harras hetki eli Finlandia
Ennen varsinaista H-hetkeä, eli Mikko Pirisen hyppyjä, Vänärin hiekkamontussa suorittivat koehypyt Matti Hautamäki sekä Janne Happonen, jotka molemmat leiskauttivat parhaimmilla hypyillään yli viisi metriä. Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä hyppäsi puolestaan vauhditonta pituutta yli 2,5 metriä.

Hiekkamontussa nähtiin myös yllätysesiintyjä, kun tapahtuman virallinen Jänis esitti oman taidonnäyteensä nelinkontinloikasta. Jänis kertoi jänistäneensä huippu-urheilijoita monissa eri lajeissa kuten juoksussa, pituushypyssä ja kuulantyönnössä. Viimeksi Jänis oli kuulemma jänistänyt Kalevan kisoissa. Tällä kertaa Jäniksen hyppy kantoi 3,09 metriä.

Jänis näyttää, miten pituutta hypätään neljällä jalalla
Koehyppyjen jälkeen itse päivän sankari, eli Mikko Pirinen päästettiin näyttämään taitonsa. Pirinen hyppäsi siis yhteensä kolme hyppyä, joiden tavoitteena oli ylittää Janne Seppälän vuonna 1979 Varkauden koulujenvälisissä yleisurheilukisoissa leiskauttama kolmen metrin ja kymmenen sentin kolmansien luokkien pituushypyn voittotulos.


Harjoittelun puutteesta huolimatta tällä kertaa Seppälän ennätyksen ylitys ei onnistunut, sillä Pirisen paras hyppy kantoi 2,70. Pirinen haastoi myös Seppälän hyppäämään, sillä hän totesti, ettei Seppälällä ole esittää mitään todisteita siitä, että olisi oikeasti joskus hypännyt kehumansa tuloksen. Seppälä joutui siis todistamaan väitteensä yleisön edessä ja leiskautti hiekkamonttuun komeat 3,27 metrin lukemat.

Kukkia ja kunniaa
Kaikesta huolimatta Pirinen pääsi ykköskorokkeelle ja sai kukkia palkinnoksi uroteostaan.

Lopuksi myös yleisöllä oli mahdollisuus päästä urheilemaan, sillä tapahtuman järjestäjät ilmoittivat, että kuntoilukeskus Fressi osallistuu hyväntekeväisyystempaukseen lahjoittamalla 50 senttiä jokaisesta urheilukentän ympärijuoksuun osallistujasta.

Yleisö tekee hyvää
Tapahtuma jatkui Ullan Krouvissa buffet-illallisella. Viralliset jatkot ja jälkipelit järjestetetään puolestaan puoli yhdeksästä eteenpäin Ravintola Maljassa.

Ei voi sanoa muuta, kuin että savolaiset ovat kertakaikkisen mahtavaa väkeä, kun pistävät tällaisia hulluja tempauksia pystyyn! Kuten tapahtuman järjestäjät itsekin epäilivät, tällainen tilaisuus tuskin olisi ollut mahdollista missään muualla kuin Kuopiossa. Iso kiitos järjestäjille hauskasta sunnuntaista ja lisää tällaista!

Kyllä Kuopio vain on hieno paikka asua ja yrittää.

Peace man,

Helmi


Translation:

The Long Jump Challenge of Mikko Pirinen was truly a great sports event. Even though Pirinen couldn't beat Janne Seppälä's record of 3,10 meters with his best jump of 2,70 meters, the audience had great fun. Many thanks to the organisers for very a nice Sunday afternoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti